Project

Colruyt
Nijvel


Ten noorden van de stad Nijvel ligt supermarkt Colruyt. Voor extra parkeerruimte is zo’n 20 jaar geleden het dak geschikt gemaakt als parking. Nu was het tijd voor renovatie. Dit is heel circulair aangepakt.

Pardak®90

De dakparking telt ruim 2000 vierkante meter en is aangelegd met het Pardak®90 systeem van Zoontjens. Door 20 jaar intensief gebruik waren vooral de rijbanen toe aan renovatie. Met name de versleten XPS-isolatie onder het systeem bleek te zorgen voor instabiliteit op het dak. De Pardak®90 tegels zelf waren nog in prima staat. Zodoende koos Colruyt ervoor om de bestaande tegels te hergebruiken.

Circulaire renovatie

In circa 4 weken tijd is het hele dak circulair gerenoveerd. Eerst zijn alle tegels gestraald, om de belijning te verwijderen. Daarna zijn alle tegels en isolatie van het dak gehaald. Vervolgens is de dakhuid is hersteld waar het nodig was.

Klaar voor de toekomst

De isolatie is, waar mogelijk, terug gelegd. Ter plekke van de rijbanen is nieuwe isolatie gebruikt. Daarna zijn bijna alle tegels terug geplaatst en opgespannen met nieuwe spanelementen. Zo kan het dak er weer jaren tegenaan. Met de nieuwe belijning is het helemaal af.

Collect & Go

Op het dak is onder andere het Collect & Go punt van Colruyt. Klanten die hun boodschappen online bestellen, kunnen hun bestelling op het dak oppikken. Zo kan dit snel en afgezonderd van andere klanten afgehandeld worden.

Gerelateerde projecten

Meer weten
over dit project?

Neem contact op